Se alle artikler

”Lad os sammen passe bedre på vores natur” – en ny kampagne med aktivitetskufferter til landets børnehavebørn

23.06.2023
3 minutters læsetid

Sendes af: Departement for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Kampagnen ”Lad os sammen passe bedre på vores natur” skal lære børnehavebørn at passe på naturen via skønne historier, superheltebamser, læringsmateriale om de 17 verdensmål og sjove aktiviteter, der også involverer deres forældre.

Med inspiration fra Kammagiitta har Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø udviklet en aktivitetskuffert med pædagogiske værktøjer, som sendes ud til alle landets børnehaver. Aktivitetskufferten skal være med til at øge børnehavebørnenes viden og interesse for klima, genbrug, affald, dyr og planter, samt lære børnene, at vi alle kan være med til at passe på naturen.

”Lærings- og underholdningsmaterialet i aktivitetskufferten skal minde os om, at mennesket og naturen er dybt forbundet, og at vi alle har et ansvar for at opretholde naturens balance. Jeg håber, at børn i hele landet vil blive inspireret til at passe bedre på vores natur, når de går på opdagelse i kuffertens indhold og dermed i naturen og alle dens forunderligheder”, udtaler Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø Kalistat Lund.

Når børnehaverne modtager aktivitetskufferten, vil pædagogerne og børnene finde en masse sjove og interessante genstande, heriblandt Naturens Superheltebamser, som børnene kan tage med hjem i weekenderne, så også deres forældre kan blive involveret i læringen om at passe på naturen. Derudover kan børnene dyste mod hinanden med affaldsspillekort (med inspiration fra de klassiske bilspillekort), hvor de kan lære om affaldets henfaldstid i naturen, hvor farligt affald er for dyrelivet, og hvor nemt affaldet kan genanvendes.

En del af kampagnen ’Naturens Superhelte’
Kampagnen ”Lad os sammen passe bedre på vores natur” er en del af kampagnen Naturens Superhelte. Superheltene skal – når vi selv glemmer det – huske os på de gamle grønlandske traditioner, hvor naturens elementer har ånd og sjæl – Inua – nøjagtigt ligesom mennesket.

Der vil inden for den nærmeste fremtid blive delt en video, der beskriver kampagnen ”Lad os sammen passe bedre på vores natur”.

Yderligere materiale fra kampagnen kan tilgås på den nye hjemmeside www.inua.gl og på Facebook-siden ’Pinngortitap Paarsisui Naturens Superhelte’.

Se billederne fra lanceringen af ”Lad os sammen passe bedre på vores natur” her.

For yderligere information kontakt afdelingschef i Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø Paninnguaq Kristiansen, tlf. 34 54 16 eller e-mail: pan@nanoq.gl.

Kontakt ligeledes Paninnguaq Kristiansen via ovenstående kontaktinformationer, hvis din børnehave ikke har modtaget kufferten.

Link til artiklen